Αξιόπιστο Φαρμακείο Αξιόπιστο φαρμακείο για αγορά φαρμάκων
Ελληνικός Αριθμός:
Διεθνές τηλέφωνο:
Ελληνικός Αριθμός:
Διεθνές τηλέφωνο:
Ψώνια: € 0.00
Δωρεάν μεταφορικά για παραγγελίες άνω των €180

Το πρόβλημα της στυτικής δυσλειτουργίας λόγω άγχους στο σεξ και αντιμετώπιση

Πολλοί είναι οι άνδρες που επισκέπτονται τα ανδρολογικά ινστιτούτα ή ακόμα και ουρολόγους για να λύσουν το πρόβλημα της στυτικής λειτουργίας λόγω άγχους. Το επιθυμητό αποτέλεσμα είναι ένα σκληρό πέος που θα είναι ικανό να διεισδύσει στη γυναίκα για να προσφέρει απόλαυση και στους δύο συντρόφους. 

Αποτελέσματα ερευνών καταδεικνύουν ότι αυτή η πάθηση αφορά κυρίως τις μεγαλύτερες ηλικιακές ομάδες και πιο συγκεκριμένα από τα 50 έτη και άνω. Στην κατηγορία αυτή η στυτική δυσλειτουργία που οφείλεται στο άγχος μπορεί να φτάσει και το 4%, ενώ στους άρρενες πάνω από τα 60 μπορεί να κυμανθεί και έως 17% σε συχνότητα. Φυσικά, τα νούμερα αυτά αυξάνονται για άνδρες άνω των 75 χρόνων, και είναι γύρω στο 47%.

Το άγχος ως ανασταλτικός παράγοντας στο σεξ

Η παραπάνω έρευνα δεν περιλαμβάνει τους νεότερους άνδρες, καθώς σε στις ομάδες κάτω των 50 ετών, το ζήτημα αυτό είναι μικρότερο. Θα πρέπει να τονιστεί ότι υπάρχουν εναλλακτικές θεραπείες για κάθε σύμπτωμα της κατάστασης αυτής και δεν θα πρέπει να θεωρηθεί δεδομένο ότι όλοι οι άνδρες μεγαλύτερης ηλικίας θα υποφέρουν από τη δυσλειτουργία αυτή.

Παρόλο που οι περισσότεροι άνδρες γνωρίζουν ότι το άγχος είναι αυτό που οδηγεί στην αδυναμία επίτευξης στύσης, δυστυχώς δεν μπορούν να το αντιμετωπίσουν μόνοι τους. Παρακάτω μπορείτε να βρείτε τα βήματα που θα πρέπει να ακολουθήσετε:

 • Επίσκεψη σε έναν ανδρολόγο
 • Εξετάσεις αίματος (ή και άλλες) για την διαπίστωση σωματικού προβλήματος
 • Επικοινωνία με ψυχολόγο και τον εντοπισμό της ρίζας της πάθησης
 • Φαρμακευτική/ορμονική θεραπεία
 • Τακτική παρακολούθηση από τον ιατρό

Αυτά είναι τα τυπικά βήματα που πρέπει να ακολουθηθούν, ο θεράπων ιατρός θα είναι σε θέση να δημιουργήσει ένα πιο εξατομικευμένο πλάνο παρακούθησης.

Η στυτική δυσλειτουργία και ο ρόλος του άγχους στην ερωτική πράξη

Στην πολλές κοινωνίες της Ελλάδας οι άνδρες πιέζονται να έχουν «καλές» επιδόσεις στο κρεβάτι και συχνά ο ανδρισμός σχετίζεται με το μέγεθος του μορίου, τη συχνότητα του σεξ και την αντοχή. Όμως, λίγοι είναι αυτοί που τολμούν να παραδεχτούν ότι υποφέρουν από προβλήματα στύσης.

Παρόλο που δεν υπάρχουν συγκεκριμένες μελέτες μόνο για τη χώρα της Ελλάδας, η παγκόσμια τάση αναφέρει ότι πάνω από 325 εκατομμύρια άνδρες σε όλο τον κόσμο θα διαπιστώσουν ότι το άγχος στο σεξ έχει αντίκτυπο στη στύση τους. Ο αριθμός αυτός είναι αρκετά αυξημένος σε σχέση με το 1995, όπου ήταν μόλις 150 εκατομμύρια. Τα αίτια ψυχολογικής φύσεως για την εμφάνιση αυτής της αδυναμίας μπορούν να συνοψιστούν παρακάτω:

 • Προβλήματα στη δουλειά/εργασιακό άγχος
 • Υπερβολικές προσδοκίες από τη σύντροφο
 • Καβγάδες στο σπίτι
 • Κατάθλιψη
 • Παρενέργειες από θεραπευτικές αγωγές
 • Πολύ υψηλοί προσωπικοί στόχοι

Από την άλλη μεριά, τα πιο συνήθη σωματικά/οργανικά αίτια είναι τα παρακάτω:

 • Νευρολογικά προβλήματα
 • Ορμονικά ζητήματα
 • Παθήσεις των αγγείων
 • Επίπτωση από προηγούμενο χειρουργείο
 • Τραυματισμοί

Ο κάθε άνδρας που αντιμετωπίζει ένα τέτοιο ζήτημα δεν θα πρέπει να προτρέχει σε βιαστικά συμπεράσματα, αντίθετα θα πρέπει να επισκέπτεται τον αντίστοιχο ιατρό, όπου μετά από συζήτηση και διερεύνηση θα βρει ποια είναι τα εκάστοτε αίτια.

Το πρόβλημα της στυτικής λειτουργίας λόγω άγχους και οι θεραπείες

Οι περισσότεροι ψυχολόγοι θα συμφωνήσουν ότι η ψυχογενής στυτική δυσλειτουργία είναι η πιο συχνή για αυτό και είναι σε θέση να προβούν στην αντιμετώπισή της. Ευτυχώς, στις μέρες μας υπάρχουν πολλές εναλλακτικές θεραπείες, αρκεί μόνο να βρείτε αυτή που θα λύσει το δικό σας πρόβλημα. Η πιο γνωστή θεραπεία είναι τα χάπια τύπου βιάγκρα, που κυκλοφόρησαν αρχικά το 1998 και έκτοτε έχουν αποδειχτεί σωτήρια για εκατομμύρια άνδρες. Άλλα χάπια σε αυτή την κατηγορία είναι αυτά που περιέχουν βαρδεναφίλη και τανταλαφίλη. Ανήκουν όλα στην ίδια κατηγορία χαπιών και έχουν παρόμοια αποτελέσματα.

Αν οι από του στόματος θεραπείες δεν έχουν αποτέλεσμα σε εσάς και χρειάζεστε κάτι πιο δραστικό, υπάρχουν και άλλες θεραπείες όπως είναι οι εξής:

 • Υπόθετα
 • Θεραπεία με ορμόνες
 • Ενέσεις
 • Κρουστικά κύματα
 • Συσκευή αντλίας κενού

Η χρήση αυτών των θεραπειών θα πρέπει να γίνει σε συνεννόηση με τον εγκεκριμένο ουρολόγο σας και μόνο αν αυτός το κρίνει απαραίτητο. Ακόμη, αξίζει να αναφερθεί ότι η πιο μόνιμη λύση από όλες είναι το χειρουργείο.

Κατά τη διάρκεια της χειρουργικής επέμβασης, ο χειρουργός θα προσπαθήσει να επαναιματώση το πέος, ακολουθώντας διάφορες γνωστές τεχνικές.

Η ψυχογενής στυτική δυσλειτουργία και η αντιμετώπιση του ζητήματος

Όπως αναφέραμε παραπάνω υπάρχουν διάφορες λύσεις για το πρόβλημα της ψυχογενούς στυτικής δυσλειτουργίας, αλλά υπάρχουν επίσης και διάφορες μέθοδοι πρόληψης του συμβάντος.

Μία από αυτές είναι η διακοπή του καπνίσματος αλλά και των ναρκωτικών και των μεγάλων ποσοτήτων αλκοόλ. Όλα αυτά έχουν αποδειχτεί ότι έχουν άμεση σχέση με τα στυτικά προβλήματα. Οι επόμενες συμβουλές σχετίζονται με τη φυσική κατάσταση του ατόμου, το σωματικό βάρος αλλά και την τακτική σωματική άσκηση. Όπως λέει ο σοφός λαός «νους υγιής, εν σώματι υγιή». Τέλος, καλό θα ήταν να εξετάσετε ότι δεν πάσχετε από κάποια άλλη ασθένεια όπως ο σακχαρώδης διαβήτης, ο θυροειδής αλλά και καρδιακά προβλήματα.

Παρόλο που ο λαός λέει «ουδέν μονιμότερων του προσωρινού» δεν θα πρέπει να αγχωθείτε αν σας συμβεί κάτι παρόμοιο. Αντίθετα, πρέπει να δείτε τις εναλλακτικές σας λύσεις και να προτιμήσετε την καλύτερη για εσάς.

Ο λογαριασμός μου