Αξιόπιστο Φαρμακείο Αξιόπιστο φαρμακείο για αγορά φαρμάκων
Ελληνικός Αριθμός:
Διεθνές τηλέφωνο:
Ελληνικός Αριθμός:
Διεθνές τηλέφωνο:
Ψώνια: € 0.00
Γρήγορη παράδοση Για όλες τις παραγγελίες στην ΕΕ

Πως ωφελεί το σεξ οι ασκήσεις πυελικού εδάφους (Kegel) για άνδρες και γυναίκες

Οι μύες του πυελικού εδάφους υπάρχουν τόσο στο ανδρικό όσο και στο γυναικείο σώμα και εκτείνονται από το ηβικό οστούν προ πρόσθιο τοίχωμα της πυέλου έως και τον κόκκυγα και το ιερό οστό στο οπίσθιο τμήμα του σώματος και της πυέλου. Τόσο οι γυναικολόγοι όσο και οι ανδρολόγοι συστήνουν στα άτομα αναπαραγωγικής ηλικία αλλά και στους μεγαλύτερους να κάνουν ειδικές ασκήσεις πυελικού εδάφους, καθώς λειτουργούν πολλαπλώς.

Μέγιστη απόλαυση στο σεξ με ασκήσεις πυελικού εδάφους

Στο εξωτερικό, ο όρος αυτός είναι πιο γνωστός ως ασκήσεις Kegel, από εκείνον που ξεκίνησε να χρησιμοποιεί τις ασκήσεις για πρώτη φορά. Ο μηχανισμός με τον οποίο δρουν είναι ότι δυναμώνουν τους μύες στην περιοχή της λεκάνης στις γυναίκες. Οι μύες αυτοί υποστηρίζουν τη μήτρα, την ουροδόχο κύστη, το λεπτό έντερο και το όρθρο και μπορεί να ατροφήσουν με την παρόδο του χρόνου. Δεν χρειάζεται κάποιος ιδιαίτερος εξοπλισμός και μπορείτε να τις κάνετε όπου και αν βρίσκεστε και οποιαδήποτε στιγμή της ημέρας.

Σχετικό άρθρο: Αγορά γενόσημο Viagra 25mg, 50mg και 100mg στην Ελλάδα χωρίς συνταγή online

Έχει αποδειχτεί πως όταν μια γυναίκα μπορεί να ελέγξει το πυελικό έδαφος, είναι σε θέση να ελέγξει και να διαχειριστεί καλύτερα τους οργασμούς της. Αυτό με τη σειρά του έχει καλύτερα αποτελέσματα στον σεξουαλικό τομέα.

Πως γίνονται οι ασκήσεις Kegel

Οι ασκήσεις Kegel για γυναίκες είναι αρκετά απλές. Αρχικά, πρέπει να βρείτε ποιοι είναι αυτοί οι μύες. Σκεφτείτε ότι βρίσκεστε στην τουαλέτα και θέλετε να σταματήσετε την ενούρηση, για να το κάνετε αυτό θα πρέπει να σφίξετε κάποιους μύες. Αυτοί είναι οι εν λόγω μυς. Πριν προσπαθήσετε να κάνετε τις ασκήσεις βεβαιωθείτε ότι η κύστη σας είναι τελείως άδεια, δηλαδή ότι έχετε πάει τουαλέτα.

Ξαπλώστε ανάσκελα και σφίξτε τους μυς για 5 δευτερόλεπτα κάθε φορά. Έπειτα, χαλαρώστε τη λεκάνη σας για άλλο τόσο χρόνο. Αυτό ήταν, εφαρμόστε για συνολικό χρόνο 5 λεπτά κάθε φορά. Ουσιαστικά, εξασκήστε στην εναλλαγή σύσφιξης και χαλάρωσης των μυών. Όσο γίνεστε πιο έμπειρες στις ασκήσεις αυτές, καλό θα ήταν να προσπαθήσετε να απομονώσετε του μύες αυτούς, χωρίς δηλαδή να γίνονται συσπάσεις στην κοιλιά, τους μηρούς ή τους γλουτούς. Είναι κάτι που χρειάζεται χρόνο και δεν μπορεί να επιτευχθεί διαμιάς.

Πολλές επιλέγουν να κάνουν τις ασκήσεις πυελικού εδάφους για γυναίκες όταν έχουν νεκρό χρόνο, δηλαδή όταν περιμένουν ένα λεωφορείο ή στη δουλειά.

Ασκήσεις Kegel για γυναίκες κατά της ακράτειας

Η χαλάρωση σε αυτή την περιοχή προκαλεί πρωτίστως ένα μείζον ζήτημα για γυναίκες της τρίτης ηλικίας. Στατιστικά μία στις 3 γυναίκες θα αντιμετωπίζει προβλήματα ακράτειας ή και πρόπτωσης κάποια στιγμή στη ζωή της. Αιτία για αυτό μπορεί να είναι:

  • Παχυσαρκία
  • Τοκετός
  • Χειρουργική επέμβαση στην περιοχή
  • Γήρανση
  • Εντερικά προβλήματα

Ακόμη μια μεγάλη αιτία πρόκλησης αυτών των προβλημάτων είναι η παχυσαρκία. Για το λόγο αυτό συστήνεται να ακολουθήσετε ένα ισορροπημένο διατροφολόγιο με πολλά φρούτα και λαχανικά. Για παράδειγμα προσθέστε φράουλες, ακτινίδια και μπανάνες. Αποφύγετε τον καφέ και το τσάι και εφαρμόστε τις ασκήσεις αυτές όσο γίνεται πιο συχνά.

Σχετικό άρθρο: Αγορά αυθεντικού levitra 20mg από online φαρμακείο χωρίς συνταγή σε φθηνή τιμή

Τα συμπτώματα είναι τα εξής:

  • Ακούσια απώλεια ούρων με το βήχα, ο γέλιο ή και την φυσική άσκηση και η ανάγκη χρήσης σερβιέτας ή πάνας
  • Δεν μπορείτε να ελέγξετε τα ούρα σας και «φεύγουν» πριν προλάβετε να πάτε στην τουαλέτα
  • Βρίσκεστε λίγο καιρό μετά τον τοκετό
  • Είστε σε εμμηνόπαυση

Ευεργετικές ασκήσεις πυελικού εδάφους για γυναίκες

Υπάρχει ένα ευρύ πλαίσιο στο οποίο μπορεί να βοηθήσουν αυτές οι ασκήσεις και ένα από αυτά είναι η εγκυμοσύνη και ο τοκετός. Οι γιατροί που παρακολουθούν την έγκυο συχνά θα προτείνουν σε όλη τη διάρκεια των 9 μηνών να εφαρμοστούν οι ασκήσεις προκειμένου να μειωθούν οι πιθανότητες να υπάρξουν προβλήματα κατά την ούρηση ή ακόμα και ακράτεια μετά τη γέννα. Ακόμη, έρευνες έχουν δείξει ότι μαλακώνουν τον τράχηλο της μήτρας και συμβάλλουν στην λιγότερο επίπονη γέννα.

Πλεονεκτήματα για τις ασκήσεις Kegel για άντρες

Οι αντίστοιχες ασκήσεις Kegel είναι χρήσιμες και για τους άντρες, παρόλο που οι περισσότεροι αρνούνται να τις κάνουν με την πρόφαση ότι είναι γυναικείες. Όμως, τα αποτελέσματα είναι πολλαπλά τόσο για την σεξουαλική τους ζωή όσο και για την ουρολογική τους υγεία.

Το δίκτυο μυών πυελικού εδάφους δεν διαφέρει από τους άνδρες στις γυναίκες, αντίθετα εκτείνεται σαν αιώρα μεταξύ κόκκυγος και ηβικού οστού. Υποστηρίζουν τη μέση, το υπογάστριο, την ουροδόχο κύστη το έντερο και προλαμβάνουν την ακράτεια ούρων και κοπράνων.

Στους άνδρες, αυτοί οι μύες βρίσκονται στη βάση του πέους και είναι σε εγρήγορση κατά τη διάρκεια της στύσης, του οργασμού και της εκσπερμάτωσης. Αυτό που δεν γνωρίζουν πολλοί άνδρες είναι ότι συμβάλλουν στην αύξηση της ροής του αίματος στο μόριο, συνεπώς μπορεί να βοηθήσουν στην ευκολότερη επίτευξη στύσης αλλά και μείωση των πιθανοτήτων πρόωρης εκσπερμάτωσης. Μάλιστα πολλές κλινικές μελέτες σε χώρες της Ευρώπης και ιδιαίτερα στην Ιταλία έχουν επιβεβαιώσει αυτή τη θεωρία.

Τέλος, πολλοί χειρουργοί προτείνουν στους άνδρες που έχουν υποβληθεί σε προστατεκτομή να ακολουθήσουν αυτή την εκγύμναση καθώς είναι σε υψηλό κίνδυνο να εμφανίσουν ακράτεια το επόμενο διάστημα μετά την επέμβαση. Σε μια έγκυρη μελέτη βρέθηκε ότι όσοι έκαναν τις ασκήσεις χρειάστηκαν κατά μέσο όρο 3,5 μήνες για να αποκτήσουν τον έλεγχο της κύστης τους μετά την επέμβαση ενώ η άλλη ομάδα 6 μήνες, σχεδόν το διπλάσιο.

Ο λογαριασμός μου