Αξιόπιστο Φαρμακείο Αξιόπιστο φαρμακείο για αγορά φαρμάκων
Ελληνικός Αριθμός:
Διεθνές τηλέφωνο:
Ελληνικός Αριθμός:
Διεθνές τηλέφωνο:
Ψώνια: € 0.00
Γρήγορη παράδοση Για όλες τις παραγγελίες στην ΕΕ

Ο πόνος στη μήτρα κατά και μετά από επαφή, ο κολεοσπασμός και η δυσπαρευνία

Η σεξουαλική επαφή μεταξύ δύο ανθρώπων είναι, και θα πρέπει πάντα, να είναι μια ευχάριστη εμπειρία και για τους δύο συντρόφους. Όμως, πολλές φορές τυγχάνει να αντιμετωπίσετε κάποιο πρόβλημα όπως είναι ο πόνος στο σεξ ή μετά από αυτό. Παρακάτω μπορείτε να δείτε τις πιο σημαντικές αιτίες που οδηγούν κάποιον να πει ότι υπάρχει έντονος πόνος μετά την επαφή και ορισμένες αιτίες για αυτό. 

Είναι συχνό φαινόμενο ο πόνος στο σεξ, αν και πολλοί ντρέπονται να το παραδεχτούν 

Οι γιατροί παρατηρούν σε μελέτες πως πολλοί άνθρωποι είναι διστακτικοί στο να εκφράσουν τους προβληματισμούς και τις δυσφορίες τους στον/στην σύντροφό τους, έρευνες έχουν δείξει ότι ο πόνος κατά την σεξουαλική επαφή είναι κάτι το οποίο μπορεί να συμβεί αρκετά συχνά. Η πιο αθώα και λογική εξήγηση είναι ότι έχετε έντονη σεξουαλική δραστηριότητα ή ότι δοκιμάζετε κάποια στάση που δεν σας ταιριάζει.

Οι αντιδράσεις μιας γυναίκας στις πλείστες υποθέσεις μπορεί να είναι:

 • Άγχος
 • Αμφισβήτηση σεξουαλικότητας
 • Αποφυγή σεξ
 • Συναισθηματικός εγκλεισμός
 • Φόβος για εγκατάλειψη από τον άνδρα
 • Ανεπάρκεια
 • Αίσθημα αποτυχίας

Σχεδόν τα ίδια αισθάνονται τα αρσενικά, δηλαδή:

 • Φοβάται ότι φταίει
 • Θυμός, εκνευρισμός, ματαίωση
 • Αίσθημα ανικανότητας
 • Δευτερογενής διαταραχή στύσης
 • Φόβος ότι πληγώνει τη σύντροφό του

Η απόρροια αυτών των περίπλοκων καταστάσεων επηρεάζει, συνεπώς, και τους δύο συμμετέχοντες της συνουσίας και θα πρέπει να υπάρχει κατανόηση, συζήτηση και κοινή προσπάθεια για ανεύρεση λύσης. Στην εποχή μας, όλα αντιμετωπίζονται με τις κατάλληλες θεραπείες και τακτικές.

Έχετε ακουστά μια κατάσταση που ονομάζεται δυσπαρευνία και συμβαίνει στις γυναίκες;

Η πλειοψηφία των γυναικών ντρέπεται να εξομολογηθεί στον παρτενέρ αλλά και στο γυναικολόγο τους ότι υποφέρουν από έντονους πόνους κατά τη διάρκεια της σεξουαλικής επαφής. Πίσω από αυτά υποβόσκει η δυσπαρευνία που κρατά τις γυναίκες μακριά από την απόλαυση του σεξ. 

Σχετικό άρθρο: Αγοράστε Viagra για γυναίκα (Lovegra) 100mg online στην Ελλάδα χωρίς συνταγή

Εκτιμήσεις και έρευνες από μεγάλα πανεπιστήμια αναφέρουν ότι περίπου 10% των γυναικών αναπαραγωγικής ηλικίας έχει βιώσει κάτι παρόμοιο στη ζωή της. Όπως αντιλαμβάνεστε, αυτός ο αριθμός αυξάνεται ραγδαία όσο μεγαλώνει το άτομο.

Ο κολεοσπασμός είναι πιο συχνός για ένα μεγάλο μέρος των γυναικών

Ο κολεοσπασμός είναι μια σιωπηλή πάθηση καθώς πολλές γυναίκες πάσχουν από αυτόν αλλά δεν το συζητούν. Παρόλο που τα στατιστικά στοιχεία είναι ελλιπέστατα, καθώς οι γυναίκες δεν το παραδέχονται, εκτιμάται ότι 2% των γυναικών παγκοσμίως απέχουν από την ερωτική συνεύρεση για αυτό το λόγο, κάνοντας το γάμο τους να μειονεκτεί. Αντίστοιχα, το ποσοστό αυτό φτάνει στο 30% όταν μια γυναίκα μπει στην εμμηνόπαυση.

Γυναίκες και άνδρες βιώνουν έντονο πόνο μετά την επαφή, είναι ανησυχητικός;

Τις περισσότερες φορές μιλάμε για πόνο και ενόχληση που εμφανίζεται κατά τη διάρκεια της επαφής. Τι συμβαίνει όμως με τους πόνους που εμφανίζονται λίγο μετά την επαφή; Είναι κάτι που θα πρέπει να σας ανησυχήσει; Η απάντηση είναι ότι εξαρτάται. Συχνά, ο πόνος αυτός είναι αποτέλεσμα ενός μικροτραυματισμού που μπορεί να συμβεί ανά πάσα στιγμή κατά το ερωτικό παιχνίδι ή όταν το ανδρικό μόριο μπει στον κόλπο χωρίς καλή λίπανση ή κάπως απότομα.

Ενδείξεις ότι έχει συμβεί κάτι τέτοιο είναι λίγες κηλίδες από αίμα, πόνος, ενόχληση, κάποιος ερεθισμός ή ακόμα και ένα δυσάρεστο αίσθημα κατά την ούρηση. Σε γενικές γραμμές, δεν πρέπει να κάνετε κάτι για αυτό, πέρα από το να φροντίσετε τον εαυτό σας και να παρακολουθείτε τα συμπτώματα. Αν επιμένουν όμως, θα πρέπει να δείτε έναν γιατρό.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι σύμφωνα με ψυχολόγους και ερευνητές όπως η Εύη Κυράνα, η οποία διατελεί υπεύθυνη ενός Κέντρου για την Σεξουαλική Υγεία, οι διαταραχές αυτές είναι διαφορετικές αν και πολλές φορές συγχέονται, η αντιμετώπισή τους είναι διαφορετική και συνήθως τα αίτια είναι ψυχολογικά ενώ σπανιότερα είναι σωματικά.

Διαχείριση όσων επηρεάζονται από τον πόνο κατά την σεξουαλική επαφή

Αυτή η ενότητα θα παρουσιάσει τις περιπτώσεις που υπάρχει πόνος ενώ συντελείται η σεξουαλική επαφή και όχι μετά από αυτήν. Κάτι τέτοιο μπορεί να είναι πιο επώδυνο για μια γυναίκα κυρίως, καθώς δεν μπορεί να απολαύσει τη συνεύρεση αλλά και να δημιουργήσει προβλήματα ανάμεσα στους συντρόφους. Παρακάτω μπορείτε να δείτε συνοπτικά σε τι μπορεί να οφείλεται αυτή η δυσάρεστη αίσθηση:

Αυτό που συστήνουν οι περισσότεροι γιατροί είναι να επιμηκύνετε το χρόνο της επαφής, να εστιάσετε στα προκαταρκτικά και να αποβάλετε το άγχος σας.

Δεν είναι ταμπού να παραδεχτείτε ότι υπάρχει πόνος στη μήτρα μετά από επαφή

Αρκετές είναι οι γυναίκες που δυσκολεύονται να μιλήσουν ανοιχτά στο γιατρό τους σχετικά με τα συμπτώματα που αντιμετωπίζουν καθώς κυριαρχεί η ντροπή. Κάτι τέτοιο δεν θα πρέπει να συμβαίνει, όμως, καθώς αν δεν υπάρχουν όλες οι πληροφορίες, δεν μπορεί να γίνει σωστή και έγκαιρη διάγνωση.

Αν διαπιστώσετε ότι πολλές φορές μετά την επαφή παρατηρείται πόνος στην μήτρα μετά από επαφή χαμηλά στην κοιλιά ή σε άλλο σημείο, τότε ίσως είναι δείγμα ενδομητρίωσης ή κάτι παρόμοιο. Σε κάθε περίπτωση είναι καλύτερο να κλείσετε ένα ραντεβού με τον γιατρό που σας κουράρει για να του εξηγήσετε τι συμβαίνει και να λάβετε προσωποποιημένη καθοδήγηση.

Ο λογαριασμός μου