Αξιόπιστο Φαρμακείο Αξιόπιστο φαρμακείο για αγορά φαρμάκων
Ελληνικός Αριθμός:
Διεθνές τηλέφωνο:
Ελληνικός Αριθμός:
Διεθνές τηλέφωνο:
Ψώνια: € 0.00
Δωρεάν μεταφορικά για παραγγελίες άνω των €180

Νόσος Peyronie (Περονί) που σχετίζεται με κάμψη πέους και οι νέες θεραπείες

Το πέος είναι ένα ιδιαίτερο όργανο στο ανδρικό σώμα, καθώς έχει ορισμένες χαρακτηριστικά γνωρίσματα που δεν βρίσκονται πουθενά αλλού, ούτε καν στην καρδιά, που αποτελεί ένα από τα πιο ιδιαίτερα ανθρώπινα όργανα. 

Το πιο ιδιαίτερο γνώρισμα είναι η επίτευξη στύσης. Σύμφωνα με τους ειδικούς, το πέος μεγαλώνει περίπου 30-40% σε σχέση με το αρχικό του μέγεθος όταν βρίσκεται σε στύση. Αντίστοιχα, παρατηρείται μια αύξηση στον όγκο, περίπου γύρω στο 50%, από ότι όταν αυτό είναι χαλαρό. Δηλαδή, συνολικά ένα πέος μετρίων διαστάσεων μπορεί περίπου να διπλασιαστεί. 

Εάν κάποιος υποφέρει από τη νόσο Peyronie, όλα τα παραπάνω παύουν να ισχύουν. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι η ιδιότητα αυξομείωσης που αναφέρθηκε παραπάνω, παύει να υπάρχει και έτσι δημιουργούνται διάφορα ζητήματα όπως ο πόνος στο πέος.

Βασικές πληροφορίες για τη νόσο Peyronie

Παρόλο που οι γιατροί συναντούν συχνά την πάθηση αυτή, οι περισσότεροι άνδρες δεν αναφέρονται σε αυτή. Κάθε πέος διαθέτει μια ελαστική μεμβράνη (ταινία), η οποία απλώνεται γύρω από τα σηραγγώδη μέρη του πέους. Αν κυριαρχεί η νόσος Περονί, σημαίνει ότι έχει δημιουργηθεί ένα λεπτό ή παχύ στρώμα πλάκας σε αυτό το σημείο.

Το βασικό αποτέλεσμα είναι ότι το άτομο δυσκολεύεται να φτάσει σε στύση (προβλήματα συστολής- διαστολής του μορίου). Αντίθετα, παρατηρείται ότι το πέος παίρνει ένα διαφορετικό σχήμα, είναι ορατή η κάμψη του πέους.

Αυτό έχει μεγάλο αντίκτυπο, αρχικά, στην εμφάνιση του μορίου, το οποίο φαίνεται να είναι στραβό και δευτερευόντως στην ψυχολογική σύνθεση του ατόμου. Όμως, δυστυχώς το πρόβλημα είναι και λειτουργικό, καθώς στο σημείο αυτό το πέος δεν είναι αρκετά σκληρό, με αποτέλεσμα να επηρεαστεί η απόδοση του πάσχοντος.

Μπορεί η κάμψη του πέους να προκαλέσει προβλήματα;

Η νόσος Περονί σίγουρα ακούγεται τρομακτική και δύσκολη, αλλά τα καλά νέα είναι ότι υπάρχουν νέες θεραπείες που εστιάζουν αισθητά στην ανακούφιση του πάσχοντος. Αρκετές έρευνες έχουν διεξαχθεί στην Αμερική και δείχνουν ότι περίπου το 10% των ανδρών παγκοσμίως θα έρθει αντιμέτωπο με αυτή τη δυσκαμψία.

Σχετικό Aρθρο: Αγορά Kamagra Oral Jelly των 100mg online χωρίς συνταγή και σε απίθανες τιμές

Αξίζει να σημειωθεί ότι πολλά πέη έχουν μια φυσιολογική κάμψη, συνεπώς δεν πρέπει να προβείτε σε βιαστικά συμπεράσματα για το αν έχετε τη νόσο ή όχι. Υπάρχει μια γνωστή κατάσταση που ονομάζεται συγγενής στροφή, όπου τα μικρά αγόρια γεννιούνται έχοντας μια ελαφριά κάμψη στο πέος του, κάτι απόλυτα φυσιολογικό.

Επιδράσεις από τον πόνο στο πέος

Τα προβλήματα ξεκινούν όταν ο εκάστοτε άνδρας διαπιστώσει οξύ πόνο αλλά και όταν η κάμψη είναι τόσο έντονη που δεν μπορεί να προχωρήσει στη σεξουαλική επαφή. Μπορεί μάλιστα να παρατηρηθεί και στυτική δυσλειτουργία ως αποτέλεσμα της προσπάθειας για καλή απόδοση. Ακόμη, σύμφωνα με πρόσφατα στατιστικά στοιχεία το 30% περίπου όσων έχουν τη νόσο Περονί έχουν επίσης ίνωση στον ελαστικό ιστό που περιβάλλει και άλλα όργανα του σώματος.

Μπορεί η κάμψη του πέους να προκαλέσει προβλήματα;

Αναφέρθηκαν ήδη τα προβλήματα που μπορεί να δημιουργηθούν κατά την ερωτική επαφή. Όμως, τα δεδομένα των έως τώρα ερευνών, δείχνουν ότι υπάρχει μια κληρονομικότητα από γενιά σε γενιά στη νόσο αυτή. Μπορεί δηλαδή να περάσει από τον πατέρα προς το παιδί ή από το γιο στον εγγονό. Ορισμένα από τα πιο συχνά συμπτώματα της νόσου είναι τα παρακάτω:

  • Στρώματα πλάκας γύρω από το πέος τα οποία είναι ορατά και μέσα από την ψηλάφηση
  • Αισθητά ορατή κάμψη του πέους προς τα κάτω, προς τα πάνω ή προς ένα πλάι. Τα στατιστικά δείχνουν ότι 10-20% των ασθενών βλέπουν βελτίωση της απόδοσης, ένα 30-40% γίνεται χειρότερο ενώ οι υπόλοιποι παραμένουν σταθεροί.
  • Δυσκολία στην επίτευξη στύσης ή στη διατήρησή της
  • Πόνος κατά τη στύση ή επίπονος οργασμός

Πόνος κατά τη νόσο Περονί και ποιες είναι οι νέες θεραπείες

Ένα από τα συμπτώματα της νόσου Περονί είναι σίγουρα ο πόνος στη στύση ή ακόμα και στον οργασμό. Η πλειοψηφία των ανδρών (τουλάχιστον ένα 60%) θα διαπιστώσει πόνο, ο οποίος όμως μπορεί να υποχωρήσει μόνος του, χωρίς κάποια θεραπεία, με την πάροδο του χρόνου. Υπάρχουν στο εμπόριο πολλές θεραπείες που μπορούν να ανακουφίσουν τον πόνο αυτό και να βελτιώσουν την ποιότητα των επαφών.

Η σύγχρονη ιατρική προτείνει δύο θεραπείες την χειρουργική επέμβαση και τη συντηρητική θεραπεία ή και συνδυαστικά.

Η πρώτη κατηγορία περιλαμβάνει μια ριζική και λεπτομερή διαδικασία γεωμετρικής αποκατάστασης που επεμβαίνει στο μήκος και το σχήμα του ινώδους χιτώνα (tunica albuginea) έτσι ώστε να βρεθεί στην πρώτερη κατάστασή του.

Πως σχετίζεται το αιμάτωμα πέους με τη νόσο

Συνεχίζονται να διεξάγονται έρευνες αναφορικά με τα αίτια αυτής της ασθένειας που δεν έχει αποκρυπτογραφηθεί πλήρως. Πέρα από το γενικό παράγοντα που αναφέρθηκε παραπάνω, οι πιο πιθανές αιτίες είναι οι τραυματισμοί.

Το άτομο μπορεί να έχει χτυπήσει στο σημείο αυτό είτε κατά τη διάρκεια μιας αθλητικής δραστηριότητας είτε κατά την επαφή ή ακόμα και εξαιτίας ενός ατυχήματος και ενός αιματώματος στο πέος. Το αποτέλεσμα είναι ότι τα αιμοφόρα αγγεία σπάνε, καταστρέφονται, τα οποία παγιδεύονται στο σημείο αυτό όταν επέρχεται η επούλωση. Αυτή η διαδικασία ευθύνεται για την ανάπτυξη του ινώδη ιστού.

Η ανίχνευση της πάθησης είναι ιδιαίτερα απλή και καθόλου επίπονη για τον ασθενή. Αρκεί μια οπτική απεικόνιση του πέους. Στη συνέχεια, αν ο γιατρός υποπτευθεί ότι μπορεί να υπάρχει η νόσος αυτή θα προχωρήσει σε ένα υπερηχογράφημα το οποίο είναι ανώδυνο.

Υπάρχουν αρκετά ήδη θεραπείας, τα περισσότερα από τα οποία περιλαμβάνουν φάρμακα (χάπια ή ενέσιμης μορφής) για την καταστολή των συμπτωμάτων αλλά και θεραπείες με ακτινοβολία και ακτίνες Χ. Σε ελάχιστες περιπτώσεις μπορεί να χρειαστεί χειρουργική επέμβαση για την αποκατάσταση του ασθενή.

Ο λογαριασμός μου