Αξιόπιστο Φαρμακείο Αξιόπιστο φαρμακείο για αγορά φαρμάκων
Ελληνικός Αριθμός:
Διεθνές τηλέφωνο:
Ελληνικός Αριθμός:
Διεθνές τηλέφωνο:
Ψώνια: € 0.00
Γρήγορη παράδοση Για όλες τις παραγγελίες στην ΕΕ

Μικρά κόκκινα - άσπρα σπυράκια στο κεφάλι του πέους, τους όρχεις και τη βάλανο

Τα γεννητικά όργανα αποτελούν ένα ιδιαίτερο σημείο για κάθε φύλλο. Ιδιαίτερα οι άνδρες περνούν πολλές ώρες ασχολούμενοι με αυτό το σημείο και όπως είναι φυσικό μπορούν να παρατηρήσουν εύκολα κάθε αλλαγή είτε είναι μικρή είτε είναι μεγάλη. Μια συχνή διαφοροποίηση που μπορούν να δουν είναι η παρουσίαση σπυριών. Η πιο συχνή μορφή είναι τα άσπρα σπυράκια στο κεφάλι του πέους. Τις περισσότερες φορές είναι αβλαβή και δεν εμπνέουν ανησυχία. Όμως, μπορεί να είναι πρόδρομος κάποιας άλλης πάθησης ή ενός σεξουαλικώς μεταδιδόμενου νοσήματος.

Γιατί άσπρα σπυράκια στο κεφάλι του πέους κάνουν την εμφάνισή τους

Αρχικά, τα σπυράκια δημιουργούνται όταν οι σμηγματογόνοι αδένες στην επιφάνεια του δέρματος εμποδίζονται από τα φυσικά έλαια του δέρματος, τα θανατωμένα κύτταρα του δέρματος ή από άλλους παράγοντες (π.χ. σκόνη ή βρωμιές). Αυτό μπορεί να προκαλέσει φλεγμονή στην περιοχή ή ακόμα και πρήξιμο. Το μικρό αυτό εξόγκωμα ονομάζεται σπυράκι και πολλές φορές υπάρχει στο κεφάλι του πέους. Χαρακτηριστικό είναι ότι μπορεί να έχει πύον μέσα ή και όχι.

Τι μπορεί να είναι τα σπυράκια στο κεφάλι του πέους

Στις περιπτώσεις που είναι αβλαβή μπορεί να οφείλονται στο ότι ένα ωοθυλάκιο τρίχας έχει «γυρίζει» προς τα μέσα. Τότε αρκεί μια επέμβαση με ένα τσιμπιδάκι για την εξαγωγή του. Άλλοι παράγοντες που ενδέχεται να ευθύνονται για την κατάσταση αυτή είναι:

 • Ρούχα που σας στενεύουν υπερβολικά πολύ
 • Εσώρουχα από κακής ποιότητας υλικό (νάιλον) που εμποδίζουν το δέρμα να αναπνεύσει
 • Υγρότητα
 • Ξύρισμα (ιδίως με μολυσμένη λεπίδα)
 • Υπερβολική παραγωγή σμήγματος ως αποτέλεσμα της εφίδρωσης
 • Μη επαρκής υγιεινή
 • Λιπαρή επιδερμίδα

Αν διαπιστώσετε ένα σπυρί στα γεννητικά όργανα, αρχικά δεν πρέπει να πανικοβληθείτε. Περιμένετε περίπου 7 ημέρες και παρακολουθήστε την πορεία του. Αν σταδιακά εξαφανίζεται, τότε όλα καλά. Αν επιμείνει επισκεφτείτε έναν γιατρό.

Πως θεραπεύεται το σπυρί στα γεννητικά όργανα

Εάν εμφανιστούν παροδικά σπυράκια στους όρχεις και το μόριο, δεν εμπνέουν από μόνα τους λόγω ανησυχίας. Αυτά θα εξαφανιστούν από μονοχά τους μέσα σε λίγες ημέρες. Προσπαθήσετε να αποφύγετε το ξύσιμο και κυρίως μην τα αγγίζετε με βρώμικα χέρια. 

Σχετικό άρθρο: Αγορά γενόσημο Cialis (Tadalafil) των 5 - 20mg σε online φαρμακείο χωρίς συνταγή

Επιπλέον, όσο και αν είναι δελεαστικό μην τα σπάσετε γιατί μπορεί να δημιουργήσετε κάποια μόλυνση ή λοίμωξη χωρίς λόγο.

Είναι ανησυχητικά τα κόκκινα σπυράκια στο κεφάλι του πέους

Τα μικρά κόκκινα ή λευκά σπυράκια στη βάλανο μπορεί να είναι προάγγελος για τέσσερα ΣΜΝ.

 • Κονδυλώματα: Η παραγωγή μικρών, λευκών σαρκωδών ανωμαλιών είναι συχνά το πρώτο σύμπτωμα. Ιδιαίτερο γνώρισμα τους είναι ότι η άκρη τους μπορεί να μοιάζει με κουνουπίδι και κάθε μία ανωμαλία να έχει άλλο μέγεθος. Ακόμη, μπορεί να επεκταθούν σε πολλά σημεία όπως το όσχεο ή το εσωτερικό τμήμα του μηρού.
 • Σύφιλη: Αυτά τα σπυράκια έχουν άσπρο ή ελαφρών κόκκινο χρώμα. Οφείλεται σε λοίμωξη από βακτήριο και αυτός είναι ο τρόπος του οργανισμού να δείξει ότι κάτι δεν πάει καλά. Αν δεν θεραπευτεί μπορεί να προκαλέσει μόνιμες βλάβες έως και στειρότητα. Αντιμετωπίζεται με αντιβιοτικά.
 • Βαλανίτιδα: Τα κόκκινα σπυράκια στη βάση του πέους που συνοδεύονται από έντονη φαγούρα μπορεί να δείχνουν ότι είναι βαλανίτιδα. Είναι μια μη βλαβερή φλεγμονή και έχεις τις ρίζες της στην κακή υγιεινή. Είναι ζωτικής σημασίας η ιατρική γνωμάτευση και η άμεση θεραπεία.
 • Μολυσματική τέρμινθος: Παράγει μικρούτσικα περλέ εξογκώματα σε σχήμα θόλου. Κολλάει στο δέρμα από την απλή επαφή και ενδέχεται να εκδωληθεί και ως κηλίδες. Είναι συχνό και στα παιδιά πέρα παό τους ενήλικες. Μην λυσμονήσετε ότι δεν πρέπει να ξαπλώσετε γυμνοί με κάποιον άλλον σε κοινό κρεβάτι.
 • Έρπητας των γεννητικών οργάνων: Δεν είναι ακριβώς σπυράκια αλλά μοιάζουν με κυψελήδες με γκριζωπό - λευκό χρώμα και έχουν κόκκινη βάση. Είναι ιδιαίτερα επίπονα, προκαλούν έντονο κνησμό και μπορεί να φτάσουν έως και την περιοχήτου πρωκτού. Αν κάποια φυσαλίδα σπάσει, εμφανίζεται ανοιχτή πληγή και διαρροή υγρού.

Αν τα κόκκινα σπυράκια στο κεφάλι του πέους επιμείνουν, πρέπει να γίνει διάγνωση από κάποιον ειδήμονα, ο οποίος θα προτείνει τις κατάλληλες εξετάσεις.

Θεραπεία για τα σπυράκια στους όρχεις

Τα σπυράκια στους όρχεις είναι συνήθως πιο δύσκολο να εντοπιστούν καθώς ανευρίσκονται μόνο μέσω της ψηλάφησης ή αν κάποιος σας πει ότι τα υπάρχουν. Περίπου το 90% των ενηλίκων θα διαπιστώσουν τουλάχιστον μία φορά στη ζωή τους την ύπαρξη τέτοιων σπυριών που όμως είναι ακίνδυνα.

Αν σας ενοχλούν πολύ, μπορείτε να δοκιμάσετε μια απλή αλοιφή από το φαρμακείο. Δεν κοστίζει πολύ και είναι άκακη για το δέρμα και τον οργανισμό σας. Κυρίως θα βοηθήσει να φύγει η φαγούρα και θα συνεισφέρει στη γρήγορη επούλωση.

Προτροπές για τα μικρά κόκκινα σπυράκια στη βάλανο

Παρόλο που φαινομενικά δεν πρόκειται για μια σημαντική πάθηση, καλό θα ήταν να προσέχετε τα παρακάτω:

 • Αποφύγετε να αφήνετε την περιοχή μουσκεμένη. Μετά το μπάνιο σκουπιστείτε καλά με μια πετσέτα την οποία μην μοιράζεστε με άλλους και φροντίστε να αλλάζετε συχνά.
 • Αν ιδρώνετε συχνά, η ιδανική λύση είναι να κάνετε συχνά ντους 1-2 φορές την ημέρα και να αλλάζετε συχνά εσώρουχα.
 • Την επόμενη φορά που θα πάτε για ψώνια, προτιμήστε να αγοράσετε βαμβακερά εσώρουχα καλής ποιότητας, αφήστε τις τσιγκουνιές για άλλες κατηγορίες. Ακόμη, τα ρούχα και τα εσώρουχά σας θα πρέπει να είναι αρκετά φαρδιά, έτσι ώστε να μην σας πιέζουν. Ακόμη πείτε "όχι" στα στενά τζιν και παντελόνια. Παλιά ήταν στη μόδα αλλά αποτελούν κίνδυνο για την υγεία σας.
 • Αν η περιοχή έχει ερεθιστεί, φροντίστε να μην την ξύνετε και κυρίως να μην την ακουμπάτε με βρώμικα χέρια.
 • Στο δωμάτιό σας, μεριμνήστε για τη συχνή αλλαγή των σεντονιών, των κουβερτών και των παπλωμάτων.
Ο λογαριασμός μου