Αξιόπιστο Φαρμακείο Αξιόπιστο φαρμακείο για αγορά φαρμάκων
Ελληνικός Αριθμός:
Διεθνές τηλέφωνο:
Ελληνικός Αριθμός:
Διεθνές τηλέφωνο:
Ψώνια: € 0.00
Γρήγορη παράδοση Για όλες τις παραγγελίες στην ΕΕ

Η σωστή χρήση και τοποθέτηση προφυλακτικού σχετικά με τη στυτική δυσλειτουργία

Η στυτική δυσλειτουργία μπορεί να έχει ρίζες σωματικές που σχετίζονται με τη χρήση προφυλακτικού αλλά και ψυχολογικές που λύνονται με άλλη τρόπο. Είναι εύλογο ότι οι περισσότεροι άνθρωποι προτιμούν να αγγίζουν το/τη σύντροφό τους κατά τη διάρκεια της επαφής. Η ανδρική βάλανος είναι ιδιαίτερα ευαίσθητη και μπορεί να αισθανθεί την υγρασία του κόλπου και να διεγερθεί ακόμη περισσότερο. Για το λόγο αυτό, πολλοί άνδρες αποφεύγουν να χρησιμοποιήσουν λάτεξ. Ιδίως αν μία φορά επέρθει η πτώση του μορίου, δεν είναι ανοιχτοί στο να προσπαθήσουν ξανά. 

Ακόμη, όπως αναφέρει η γυναικολόγος Δρ. Jan Schifren της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου του Χάρβαρντ, οι άνδρες φοβούνται πως όταν είναι στα ντουζένια τους, αν κάνουν ένα διάλειμμα για το προφυλακτικό, ενδεχομένως να αγχωθούν και να μην τους σηκωθεί ξανά.

Γιατί πρέπει να κάνετε σεξ με προφυλακτικό

Ακούμε συνεχώς ότι όλοι οι σεξουαλικοί ενεργοί άνθρωποι θα πρέπει να κάνουν σεξ με προφυλακτικό. Λίγοι είναι αυτοί που μπαίνουν στην διαδικασία να εξηγήσουν τους λόγους για αυτό. Αρχικά, τα προφυλακτικά μπορούν με τις κατάλληλες ενέργειες να αυξήσουν τη σεξουαλική απόλαυση. Υπάρχουν διάφορες κατηγορίες όπως είναι αυτά με τις μπίλιες ή τις ραβδώσεις που ενδέχεται να διεγείρουν πάρα πολύ τη γυναίκα και συνάμα και τον άνδρα. Ακόμη, υπάρχουν αυτά που περιέχουν ειδικά λιπαντικά που επιτείνουν την απόλαυση και καθυστερούν την εκσπερμάτωση. Μένει μόνο να βρείτε αυτό που σας ταιριάζει καλύτερα.

Σχετικό άρθρο: Αγοράστε Genuine Viagra 25, 50, 100mg χωρίς συνταγή στην Ελλάδα και την Κύπρο

Από την μεριά της γυναίκας τα πλεονεκτήματα είναι ακόμη πιο εμφανή. Δεν επηρεάζουν τη γονιμότητα αλλά και τον κύκλο της εμμήνου ρύσεως, όπως μπορεί να γίνει με άλλες μεθόδους αντισύλληψης. Επίσης δεν εμφανίζεται καμία μεταβολή στη διάθεσή και την υγεία. Πρόσφατες έρευνες έχουν καταδείξει ότι σε ένα βαθμό προστατεύουν από τον καρκίνο του τραχήλου της μήτρας. Αυτό συμβαίνει καθώς μειώνεται αισθητά η πιθανότητα μετάδοσης των κονδυλωμάτων.

Η χρήση προφυλακτικού ως μέσο πρόληψης σεξουαλικώς μεταδιδόμενων νοσημάτων

Η μεγαλύτερη πρόληψη και προστασία που προσφέρει η χρήση προφυλακτικού είναι έναντι στα ΣΜΝ. Μια από τις πιο σοβαρές παθήσεις είναι το AIDS, αλλά υπάρχουν και άλλες εξίσου σοβαρές όπως τα χλαμύδια, η γονόρροια, η σύφιλη αλλά και κάποιες μορφές ηπατίτιδας.

Τέλος, είναι περιττό να αναφέρουμε ότι τα προφυλακτικά είναι κατά 98% αποτελεσματικά στην πρόληψη ανεπιθύμητων εγκυμοσύνων. Έτσι, δεν θα χρειάζεται ούτε η σύντροφος να παίρνει περιττά φάρμακα, ούτε να μετράτε τις ημέρες ωορρηξίας και τις γόνιμες ημέρες κάθε μήνα.

Πως μπορεί το προφυλακτικό να επηρεάσει αρνητικά τη στυτική δυσλειτουργία

Η επιθυμητή στύση έχει συνδεθεί με την απουσία χρήσης προφυλακτικών. Ο Δρ. Θάνος Ασκητής έχει διεξάγει αρκετές μελέτες στην Ελλάδα για την περαιτέρω διερεύνηση του θέματος. Στο πλαίσιο της έρευνας, ερωτήθηκαν 479 ετερόφυλοι άνδρες ηλικίας 18 έως 24 ετών για τις αιτίες που θεωρούν ότι ελλοχεύει η χρήση προφυλακτικών.

Ένα συντριπτικό ποσοστό της τάξεως του 32% ανέφερε ότι είχε απώλεια στύσης γιατί διέκοπτε την περίπτυξη για να βάλει προφυλακτικό. Ένα 16% ανέφερε ότι η πτώση της στύσης επήλθε σε μετέπειτα στάδιο της επαφής, ενώ το 38% δεν είχε απολύτως κανένα πρόβλημα.

Έτσι, πιστεύεται ότι πίσω από αυτή την ανδρική φοβία κρύβεται η άγνοια για το πως να μπει σωστά το λάτεξ αλλά και ορισμένοι ψυχολογικοί παράγοντες. Για να αποφευχθούν αυτά, μπορείτε να δοκιμάσετε να έχετε το προφυλακτικό σε κοντινή απόσταση (ήδη ανοιγμένο). Επίσης, βοηθάει να ερεθίσετε το πέος σας με το χέρι σας ενώ προσπαθείτε να το τοποθετήσετε.

Πρακτικές οδηγίες την τοποθέτηση προφυλακτικού

Για το λόγο αυτό ακολουθούν ορισμένες καλές συμβουλές που θα διευκολύνουν την όλη διαδικασία της τοποθέτησης του προφυλακτικού. Αρχικά, πρέπει να είστε σίγουροι ότι έχετε δει την ημερομηνία λήξης. Καλό θα ήταν να αγοράζονται από φαρμακεία ή άλλα μαγαζιά και όχι από περίπτερα καθώς μπορεί να τα βλέπει ο ήλιος.

Σχετικό άρθρο: Αγορά online γενόσημα Levitra (Vardenafil) των 10mg-60mg σε Ελλάδα και Κύπρο

Το πιο δύσκολο βήμα στην όλη διαδικασία είναι να εφαρμοστεί το προφυλακτικό ενώ υπάρχει πλήρης στύση. Σε αυτό μπορεί προφανώς να βοηθήσει η σύντροφος, καθώς μπορεί είτε να το τοποθετήσει η ίδια είτε να μην σταματήσει τα ερωτικά παιχνίδια.

Αν διαβάσετε προσεκτικά το φύλλο οδηγιών, θα δείτε πως αναφέρει ότι δεν πρέπει να συνδυάζεται η χρήση τους με λιπαντικά που έχουν ως βάση το λάδι. Αντίθετα προτιμήστε αυτά που έχουν ως βάση το νερό. Μπορεί να προκληθεί έως και σπάσιμο του λάτεξ.

Στη συνέχεια «ο νοών νοήτω». Προχωρήστε στην πράξη με τη δέουσα προσοχή. Αν αισθανθείτε την παραμικρή ενόχληση, αν ακούσετε κάποιον ενοχλητικό ήχο, πρέπει να σταματήσετε και να βεβαιωθείτε ότι όλα είναι καλά.

Τέλος, μετά την ολοκλήρωση της πράξης, μπορείτε να τσεκάρετε ξανά ότι δεν υπάρχει κάποια διαρροή και απλά να πετάξετε το προφυλακτικό στα σκουπίδια. (Προσοχή, δεν ανακυκλώνεται!)

Συμβουλές για τη σωστή χρήση προφυλακτικού

Υπάρχουν πολλοί οδηγοί στο εμπόριο για το πως να φορεθεί σωστά. Το θέμα όμως, είναι αν γίνει και σωστή χρήση του προφυλακτικού μετά την τοποθέτηση. Αν δείτε ότι ο κόλπος είναι αρκετά ξηρός και υπάρχει αυξημένη τριβή που μπορεί να σκίσει το λάτεξ, μπορείτε να προσθέσετε λίγο λιπαντικό.

Από την άλλη αν αγχώνεστε ιδιαίτερα για την αποτελεσματικότητά του και προκειμένου να χαλαρώσετε μπορείτε να φορέσετε και δεύτερο στρώμα. Αυτό ίσως σας δυσκολέψει λίγο περισσότερο στην τοποθέτηση.

Ο λογαριασμός μου