Αξιόπιστο Φαρμακείο Αξιόπιστο φαρμακείο για αγορά φαρμάκων
Ελληνικός Αριθμός:
Διεθνές τηλέφωνο:
Ελληνικός Αριθμός:
Διεθνές τηλέφωνο:
Ψώνια: € 0.00
Δωρεάν μεταφορικά για παραγγελίες άνω των €180

Αυνανισμός: Συνέπειες, παρενέργειες, οφέλη και κίνδυνοι για τους άνδρες

Είναι ανείπωτο μυστικό ότι οι άνδρες αυτοϊκανοποιούνται πολύ πιο συχνά από τις γυναίκες και δεν ντρέπονται να το ομολογήσουν. Σε γενικές γραμμές ο αυνανισμός προσφέρει πολλά οφέλη στο σώμα σε ψυχικό και φυσικό επίπεδο, αλλά όπως λέει το κοινό «Παν μέτρον άριστον» καθώς όλα πρέπει να έχουν κάποιο όριο και να σταματούν κάπου.

Αλήθειες και φήμες για τις παρενέργειες του αυνανισμού

Στην Αμερική διεξήχθη μια έρευνα αναφορικά με τη συχνότητα αυνανισμού σε άνδρες και γυναίκες αναπαραγωγικής ηλικίας. Αυτή έδειξε ότι το 74% των ενήλικων αρσενικών και το 48% των γυναικών αυνανίζεται. Σε μεγαλύτερες ηλικίες τα ποσοστά αυτά είναι εμφανώς μειωμένα και αντιστοιχούν στο 63% στους άνδρες και το 32% των γυναικών.

Σχετικό Aρθρο: Αγοράστε Genuine Viagra 25, 50, 100mg χωρίς συνταγή στην Ελλάδα και την Κύπρο

Συνεπώς είναι μια μεγάλη φήμη ότι οι γυναίκες δεν αυνανίζονται, απλά οι περισσότερες δεν το παραδέχονται. Γύρω από το θέμα αυτό έχουν σχηματιστεί κατά καιρούς πολλές φήμες που πρέπει να καταρριφθούν και σχετίζονται με όσα δεν προκαλεί ο αυνανισμός:

  • Μείωση (κάτσιασμα) του πέους
  • υπογονιμότητα
  • τύφλωση
  • μείωση των σπερματοζωαρίων

Ιδιαίτερα το τελευταίο είναι ένα ψέμα που δεν θα πρέπει να διαιωνίζεται. Αντίθετα, πολλοί σύμβουλοι γονιμότητας συστήνουν στους άνδρες να αυνανίζονται λίγες μέρες πριν από τις γόνιμες ημέρες της γυναίκας προκειμένου να απελευθερώσουν νέα σπερματοζωάρια, πιο φρέσκα και πιο «δυνατά».

Οι συνέπειες του αυνανισμού στη σεξουαλική επαφή

Όλα τα παραπάνω δεν σημαίνουν ότι πρόκειται για κάτι αθώο που μπορεί να γίνεται κατ’ εξακολούθησίν. Αντίθετα υπάρχουν πολλές παρενέργειες στον αυνανισμό. Μία από αυτές και η πιο ήπια είναι το ελαφρύ πρήξιμο σε αυτή την περιοχή. Μπορεί να αισθανθείτε ότι το δέρμα είναι πιο ευαίσθητο, ότι έχει μικρές πληγές και τσούζει. Τότε θα πρέπει απλά να εφαρμόσετε τοπικά μια κρέμα ή να απέχετε μέχρι να ηρεμήσει.

Μια από τις άλλες συνέπειες του αυνανισμού είναι η ενοχή. Σε πολλές θρησκείες και κουλτούρες ο αυνανισμός είναι αμαρτία. Βασική παραδοχή είναι το σεξ πρέπει να γίνεται μόνο για τεκνοποίηση, οπότε κάθε φορά που ο άνδρας εκσπερματώνει χωρίς συνουσία κάνει κάτι κακό.

Σωματικά και ψυχολογικά οφέλη του αυνανισμού

Κάθε άνθρωπος που έχει αυνανιστεί έστω και μία φορά στη ζωή του μπορεί να επιβεβαιώσει ότι αισθάνεται ανακούφιση. Η πρακτική παρακολούθηση των συνεπειών που έχει ο αυνανισμός των ανδρών μπορεί να συνοψιστεί παρακάτω:

  • αποβολή του άγχους
  • βελτίωση της διάθεσης
  • καθαρό μυαλό (καλύτερη συγκέντρωση)
  • εξάλειψη αϋπνίας

Επιπρόσθετα, είναι σίγουρα μια ιδανική μέθοδος για να γνωρίσει κάποιος τον εαυτό του, τι του αρέσει και τι όχι. Αυτό θα βοηθήσει μελλοντικά και τις διαπροσωπικές σχέσεις.

Οι επιπτώσεις του αυνανισμού των ανδρών στις γυναίκες

Η σεξουαλική πράξη χρειάζεται δύο άτομα για να συμβεί. Οπότε, είναι φυσιολογικό οι γυναίκες να επηρεάζονται από τις επιπτώσεις του αυνανισμού των ανδρών. Πολλές αναφέρουν ότι αισθάνονται παραμελημένες και ότι ο σύντροφός τους δεν της θέλει. Ακόμη, μπορεί να αισθάνονται ανεπαρκής ως προς την ικανοποίηση του συντρόφου τους. Καθώς σκέφτονται ότι κάτι κάνουν λάθος και εκείνος καταφεύγει σε αυτή τη λύση.

Σχετικό Aρθρο: Αγορά online γενόσημα Levitra (Vardenafil) των 10mg-60mg σε Ελλάδα και Κύπρο

Ένας σωματικός παράγοντας είναι η κούραση. Όπως είναι λογικό, όταν κάποιος αυνανίζεται σχεδόν καθημερινά κα ιδιαίτερα αν το θεωρεί την εύκολη λύση, έχει μειωμένη επιθυμία για σεξ και είναι συχνά πιο εξουθενωμένος. Άλλα παρόμοια συμπτώματα είναι η υπνηλία, η κούραση και γενικά η νωθρότητα.

Υπάρχει η φημολογία ότι οι γυναίκες λένε ότι έχουν πονοκέφαλο για να αποφύγουν το σεξ. Αυτό πλησιάζει περισσότερο στους άνδρες, αφού ο συχνός αυνανισμός έχει ως αποτέλεσμα τον πονοκέφαλο και τη ζαλάδα.

Οι συνέπειες του αυνανισμού των ανδρών στην καθημερινότητα τους

Τα αγόρια ξεκινούν από την εφηβική κιόλας ηλικία να κάνουν τα πρώτα τους βήματα στην ικανοποίηση. Σχεδόν 100% των αγοριών έχει πειραματιστεί σε αυτή την πρακτική κατά τη διάρκεια των εφηβικών του χρόνων. Μάλιστα, υπάρχουν πολλές τοιχογραφίες από την αρχαία Ελλάδα που αποκαλύπτουν ότι ήταν μια αποδεκτή κοινωνική μέθοδος ηδονής και ματαίωσης.

Εάν ο αυνανισμός δεν οδηγήσει σε εθισμό, τότε αποτελεί ένα ευχάριστο μέσο εκτόνωσης από την πίεση και τις σκοτούρες της καθημερινότητας. Άλλωστε περίπου 95% των ανδρών φτάνουν στην κορύφωση κάθε φορά που βλέπουν μια τσόντα ή κάτι παρόμοιο και αγγίζουν τον εαυτό τους με αυτό τον σκοπό στο μυαλό.

Οι κίνδυνοι που ελλοχεύουν από τον αυνανισμό

Αδιαμφισβήτητα πολλοί είναι αυτοί που υποστηρίζουν ότι κάτι τόσο ευχάριστο και απολαυστικό όπως ο αυνανισμός δεν γίνεται να κρύβει κινδύνους. Κάτι τέτοιο όμως δεν ισχύει για πολλούς λόγους.

Ο πιο σημαντικός κίνδυνος από όλους είναι σίγουρα ο εθισμός. Αυτό μπορεί να επιφέρει πολλές αλλαγές βιολογικής φύσης στο σώμα του ατόμου και μπορεί να στερήσει την χαρά από την σεξουαλική πράξη. Ακόμη, έρευνες σε άνδρες ηλικίας 18-55 στην Ευρώπη και την Αμερική έχουν δείξει ότι όσοι αυνανίζονται από 2 έως 3 φορές την εβδομάδα, έχουν λιγότερη ευαισθησία κατά τη διάρκεια του σεξ. Οι ειδικοί προτείνουν στους άνδρες να χρησιμοποιήσουν μια διαφορετική τεχνική και να κρατούν λιγότερα σφιχτά το μόριό τους.

Τέλος, ο συχνός αυνανισμός μπορεί να οδηγήσει σε πρόωρη εκσπερμάτιση. Δηλαδή, όσοι παίζουν συχνά με τον εαυτό τους, δηλώνουν ότι έχουν αδυναμία να ελέγξουν το πότε θα τελειώσουν όταν βρίσκονται μαζί με τη σύντροφό τους. Σε αυτό οφείλεται η έντονη υπερδιέγερση του μορίου.

Ο λογαριασμός μου